«Virulències fora censura»

El passat 13 de març de 2014, un concepte que creiem llunyà i retrògrada, marca d’una època que creiem ja superada, es va fer visible en la nostra Mallorca cansada; la censura va recordar la seva amenaça, redimensionant el seu significat en ple segle XXI en una Mallorca farta de veure com es trepitjada per unes institucions que la maltracten i ofeguen amb uns guants de seda afanada.

El passat 13 de març, “Virulències, Art contra la violència de i del Gènere”, va sofrir el menyspreu d’una classe política que no ha entès encara el perquè de la seva existència. Més enllà del desdeny d’uns polítics que signifiquen tant per nosaltres com nosaltres per a ells, “Virulències”, i amb ella tot l’equip d’artistes, comissàries, i sobre tot el discurs que la justificava, va ser boicotejada, silenciada, violentada, ultratjada.

El passat 13 de març, la censura ens mirà de cara i nosaltres a ella li contestarem amb un cop de puny. Ara “Virulències”, més virulenta que mai, arriba amb les piles carregades, reafirmada i enfortida. Avui “Virulències”, amb tota l’autenticitat que un dia li va ser robada, es materialitza en una nova edició, amb la presència de totes les peces censurades, lliure de pressions i amenaces. Per fi es tracta sols de cultura, art, artistes i denúncia.

Entre el 20 i 30 de maig, “VIRULÈNCIES FORA CENSURES” estarà exposada a Sa Riera de Palma, emmarcant el seminari “Art(ivisme) contra les estructures de la violència” organitzat per la Universitat de les Illes Balears.

Un pensamiento en “«Virulències fora censura»

  1. Qué pena que estas cosas ocurran en una isla en la que el arte en todas sus manifestaciones tiene un papel importante para sus habitantes y para el turismo ávido de algo más que bellas playas y buen sol. Pero como sucede en estos casos, lejos de silenciar la muestra la ha promocionado despertando mayor curiosidad por ver lo que no se podía ver . Una vez más ha dejado mal parados a los funcionarios de turno, que indignan por las arbitrariedades que cometen y las mentiras que enarbolan para sustentarlas.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s